Lyckad exjobbsmässa med BTH-studenter

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Den 13 oktober deltog Techtank på Exjobbsmässan i Karlskrona som arrangerades av Rosenboms Nation i samarbete med Blekinge Tekniska Högskola och KFH i samband med Näringslivsdagen. Flera av Techtanks medlemsföretag (EBP, Evomatic, NKT och Volvo Cars) fanns på plats för att berätta mer om vilka möjligheter de kan erbjuda studenter som vill göra examensarbete ute på företagen. Vi träffade många engagerade studenter inom ämnen som bl a maskinteknik och industriell ekonomi, och flera potentiella uppslag kom fram i dialog med företagen.

I den inledande paneldiskussionen deltog representanter från Techtanks medlemsföretag och bidrog till att lyfta intresset för industrin ytterligare. Flera av dem uttryckte intresse för olika projekt tillsammans med studenter som kan komma in med ny kunskap och nya idéer, våga utmana gamla sanningar och lösa utmaningar. Att göra ett exjobb kan också skapa en värdefull plattform för framtida karriärmöjligheter hos företagen.

Är du som företag intresserad av att anlita en exjobbare vid BTH?

Med hjälp av en exjobbare kan företag bland annat få hjälp med nya idéer och lösningsförslag på utmaningar man har. Studenterna går sista året på sin utbildning och kan bidra med ny kunskap, metodik och perspektiv. Dessutom är exjobb ett utmärkt sätt för såväl student som företag att ”känna på varandra”. Många exjobbare går vidare till anställning på företaget.

BTH har sammanställt information om vilken nytta man som företag har av att anlita en exjobbare, hur det går till samt inom vilka områden som deras ingenjörsstudenter kan hjälpa till. Ladda ner informationen som pdf här >>

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share This