Sök Innovationscheck 2022

Driver du ett aktiebolag eller en ekonomisk förening och befinner dig i en tidig innovationsfas? Då kan du få stöd för att utveckla innovationsidén med hjälp av extern expertkompetens upp till ett värde av 100.000 kronor till de företag som får beslut om stöd. Stödet förmedlas genom s.k. innovationscheckar och kan exempelvis handla om att utveckla kompetensnätverk eller verifiering och validering av kommersiella och tekniska förutsättningar.

Stödet har initierats av myndigheten Vinnova, och Blekinge Business Incubator, Ideon innovation, Krinova Incubator & Science Park, Medeon, Minc och Smile Incubator har fått möjligheten att förmedla stöd genom innovationscheckar med syftet att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft.

Det handlar om stöd upp till 100.000 kronor för inköp av experthjälp till de företag som får beslut om stöd. Företaget som söker ska drivas som ekonomisk förening eller aktiebolag. Checkarna kan bekosta kompetens inom följande tre områden:

  1. Affärsutveckling: Validera och verifiera kommersiella och tekniska förutsättningarna för utveckling och exploatering av en innovationsidé som företaget har.
  2. Infrastruktur: Tillgång till labb, testbäddar, test- och demoanläggningar, produktionsanläggningar och liknande infrastruktur, som behövs för att verifiera och validera olika produktions- och utvecklingskritiska egenskaper. Här ingår också beräkningskapacitet, större IT-infrastruktur.
  3. Immateriella tillgångar (IP): Utveckla en strategi för företagets immateriella tillgångar med fokus på att förbättra hållbar konkurrenskraft och nytt värdeskapande i företaget.

Möten för att behandla ansökningar sker kontinuerligt. Nästa möte för att behandla de ansökningar som kommit in hålls den 7 september.

Läs mer om innovationscheckarna och hur du går tillväga för att söka

Dela via

Relaterade nyheter
Bild på planta som växer

Aktuellt från partner

Sök företagsstöd och affärsutvecklingscheckar via Region Blekinge

Som företagare har du möjlighet att söka olika former av stöd för din verksamhet. Syftet med stöden är att stimulera…

20 september, 2022 — Lästid 3 min

Amon logotyp

Aktuellt från Techtank

Techtank välkomnar Amon som ny medlem

Amon AB i Urshult är ledande på avfettning av rör och rördelar av framför allt koppar och rostfritt material för…

6 oktober, 2022 — Lästid 1 min

Omställningslyftet

Aktuellt från Techtank

Omställningslyftet ska hjälpa företagen att ställa om

Omställningslyftet ger företag kunskap om hur de kan ställa om för att bidra till klimatmålen och därmed underlätta omställningen. Kärnan…

28 september, 2022 — Lästid 2 min

Person med kikare som spanar

Omvärldsbevakning från IUC

Tre tydliga trender som påverkar industrin – omvärldsbevakning september 2022

Vad händer i omvärlden som kan ha betydelse för dig och ditt företag? I denna trendspaning kan du läsa om…

21 september, 2022 — Lästid 6 min