Sök Innovationscheck 2022

Driver du ett aktiebolag eller en ekonomisk förening och befinner dig i en tidig innovationsfas? Då kan du få stöd för att utveckla innovationsidén med hjälp av extern expertkompetens upp till ett värde av 100.000 kronor till de företag som får beslut om stöd. Stödet förmedlas genom s.k. innovationscheckar och kan exempelvis handla om att utveckla kompetensnätverk eller verifiering och validering av kommersiella och tekniska förutsättningar.

Stödet har initierats av myndigheten Vinnova, och Blekinge Business Incubator, Ideon innovation, Krinova Incubator & Science Park, Medeon, Minc och Smile Incubator har fått möjligheten att förmedla stöd genom innovationscheckar med syftet att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft.

Det handlar om stöd upp till 100.000 kronor för inköp av experthjälp till de företag som får beslut om stöd. Företaget som söker ska drivas som ekonomisk förening eller aktiebolag. Checkarna kan bekosta kompetens inom följande tre områden:

  1. Affärsutveckling: Validera och verifiera kommersiella och tekniska förutsättningarna för utveckling och exploatering av en innovationsidé som företaget har.
  2. Infrastruktur: Tillgång till labb, testbäddar, test- och demoanläggningar, produktionsanläggningar och liknande infrastruktur, som behövs för att verifiera och validera olika produktions- och utvecklingskritiska egenskaper. Här ingår också beräkningskapacitet, större IT-infrastruktur.
  3. Immateriella tillgångar (IP): Utveckla en strategi för företagets immateriella tillgångar med fokus på att förbättra hållbar konkurrenskraft och nytt värdeskapande i företaget.

Möten för att behandla ansökningar sker kontinuerligt. Nästa möte för att behandla de ansökningar som kommit in hålls den 7 september.

Läs mer om innovationscheckarna och hur du går tillväga för att söka

Dela via

Relaterade nyheter
Elever på Teknikcollege

Aktuellt från partner | Pressutskick

Samarbete mellan skola och näringsliv ger hundratals elever från Blekinge möjlighet att besöka Yrkes-SM i Växjö

Genom Teknikcollege Sydost och i samverkan med deras partnerföretag AAK, Södra och Volvo Cars får nu elever i årskurs 8…

4 maj, 2022 — Lästid 5 min

Aktuellt från Techtank

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min