Sök Innovationscheck 2022

Driver du ett aktiebolag eller en ekonomisk förening och befinner dig i en tidig innovationsfas? Då kan du få stöd för att utveckla innovationsidén med hjälp av extern expertkompetens upp till ett värde av 100.000 kronor till de företag som får beslut om stöd. Stödet förmedlas genom s.k. innovationscheckar och kan exempelvis handla om att utveckla kompetensnätverk eller verifiering och validering av kommersiella och tekniska förutsättningar.

Stödet har initierats av myndigheten Vinnova, och Blekinge Business Incubator, Ideon innovation, Krinova Incubator & Science Park, Medeon, Minc och Smile Incubator har fått möjligheten att förmedla stöd genom innovationscheckar med syftet att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft.

Det handlar om stöd upp till 100.000 kronor för inköp av experthjälp till de företag som får beslut om stöd. Företaget som söker ska drivas som ekonomisk förening eller aktiebolag. Checkarna kan bekosta kompetens inom följande tre områden:

  1. Affärsutveckling: Validera och verifiera kommersiella och tekniska förutsättningarna för utveckling och exploatering av en innovationsidé som företaget har.
  2. Infrastruktur: Tillgång till labb, testbäddar, test- och demoanläggningar, produktionsanläggningar och liknande infrastruktur, som behövs för att verifiera och validera olika produktions- och utvecklingskritiska egenskaper. Här ingår också beräkningskapacitet, större IT-infrastruktur.
  3. Immateriella tillgångar (IP): Utveckla en strategi för företagets immateriella tillgångar med fokus på att förbättra hållbar konkurrenskraft och nytt värdeskapande i företaget.

Möten för att behandla ansökningar sker kontinuerligt. Nästa möte för att behandla de ansökningar som kommit in hålls den 7 september.

Läs mer om innovationscheckarna och hur du går tillväga för att söka

Dela via

Relaterade nyheter
Energikartläggning

Aktuellt från partner

Energikartläggningscheckar för små och medelstora företag

Vill du och ditt företag få koll på er energianvändning? Region Blekinge har, med anledning av den rådande energisituationen, tagit…

27 oktober, 2022 — Lästid 1 min

Produktionslyftet

Aktuellt övrigt

Nytt stöd för deltagande i Produktionslyftets utvecklingsprogram

Nu erbjuder Tillväxtverket en subvention på upp till 150 000 kronor för deltagande i Produktionslyftets 18-månaders utvecklingsprogram, för ett begränsat antal företag med upp…

24 januari, 2023 — Lästid 1 min

Automation

Aktuellt övrigt

Ansök om automationscheck

Är ni ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkning mot högre grad av automatisering eller robotisering? D…

24 januari, 2023 — Lästid 1 min

Leankonferens Blekinge

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Premiär för Leankonferens Blekinge

Den 10 mars är det premiär för den första Leankonferens Blekinge som Techtank arrangerar tillsammans med Produktionslyftet och Lean Forum…

19 januari, 2023 — Lästid 1 min