Sök innovationscheckar - pengar som kan stärka er förnyelse

Ska ni förverkliga nya affärsplaner, starta Produktionslyftet, utveckla eller lansera nya produkter eller på andra sätt växa och utvecklas som företag? Ta chansen att söka innovationscheckar som kan bidra till att förverkliga era planer!

Checkarna ska användas för att bekosta extern kompetens som stöttar utvecklingen av er innovation och förnyelse.

Det finns flera olika checkar att söka:

  • Affärsutveckling: Validera och verifiera kommersiella och tekniska förutsättningarna för utveckling och exploatering av en innovationsidé som företaget har.
  • Infrastruktur: Tillgång till labb, testbäddar, test- och demoanläggningar, produktionsanläggningar och liknande infrastruktur, som behövs för att verifiera och validera olika produktions- och utvecklingskritiska egenskaper. Här ingår också beräkningskapacitet, större IT-infrastruktur.
  • Immateriella tillgångar (IP): Utveckla en strategi för företagets immateriella tillgångar med fokus på att förbättra hållbar konkurrenskraft och nytt värdeskapande i företaget.

Vilka belopp kan mitt företag söka?

Ni kan söka upp till 400 000 kronor för infrastruktur, samt upp till 100 000 kronor för affärsutveckling eller immateriella tillgångar. Notera att pengarna fördelas ut i konkurrens med andra företag och att den eventuellt beviljade summan kan skilja sig från den ni har sökt.

Kan mitt företag söka?

Just nu är det möjligt för etablerade företag, med minst fem anställda och som har funnits i över fem år, att ansöka om innovationscheckar via Södertälje Science Park. Sök senast den 5 februari 2024.

Sök innovationscheckarna här

Läs mer om detaljerna för checkarna

Vill du veta mer?

VD & Klusterledare

076-861 27 43

Ingela Håkansson

VD & Klusterledare

Kontaktuppgifter

  • 076-861 27 43

Dela via

Relaterade nyheter
Logga Klimatklivet

Aktuellt övrigt

Ny utlysning via Klimatklivet på gång i höst

Intresset för Klimatklivet är stort bland Techtanks medlemsföretag, något som märktes vid ett informationsmöte som Techtank arrangerade den 19 juni…

19 juni, 2023 — Lästid 2 min

Automation

Aktuellt övrigt

Ansök om automationscheck

Är ni ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla tillverkning mot högre grad av automatisering eller robotisering? D…

24 januari, 2023 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank | Aktuellt övrigt

500 intervjuer - utvecklingsbehoven är stora och ökar

Utvecklingsbehoven hos små- och medelstora industriföretag är stora och ökar. Det visar Omställningslyftets intervjusvar från 500 små- och medelstora industriföretag…

10 november, 2023 — Lästid 1 min

Produktionslyftet

Aktuellt övrigt

Nytt stöd för deltagande i Produktionslyftets utvecklingsprogram

Nu erbjuder Tillväxtverket en subvention på upp till 150 000 kronor för deltagande i Produktionslyftets 18-månaders utvecklingsprogram, för ett begränsat antal företag med upp…

24 januari, 2023 — Lästid 1 min