Tjejer testade CAD på BTH under inspirationsdag inom teknik

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

I samarbete med Womengineering bjöd Blekinge Tekniska Högskola, BTH, in unga tjejer till ”Introduce a Girl to Engineering” IGEday den 3 april. Under dagen visade BTH sina tekniska utbildningar och skapade ett gränssnitt mot att vara ingenjör, genom att tjejer som är nyfikna på teknik fick träffa studenter och lärare samt även fick chansen att testa på ingenjörsarbete.

– Att få möta ungdomars entusiasm, bidra till att stilla deras nyfikenhet och till att öka deras tro på sig själva, är ett sätt att leva att ‘Framtiden börjar på BTH’. Superkul att samarbeta med kollegor, studenter och vårt nätverk i teknikbranschen för att arrangera IGE-day, säger Camilla Rüdén, jämställdhetssamordnare och arrangör av IGE-day på BTH.

– IGE är ett viktigt arrangemang för oss och särskilt för mig som ansvarig för ingenjörsprogrammen i maskinteknik, eftersom vi ser det som en viktig uppgift att främja teknikintresse och kunna rekrytera fler tjejer till våra ingenjörsprogram, säger Christian Johansson Askling, programansvarig för Maskinteknik.

Läs hela reportaget på BTHs hemsida >>

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share This