Kvalitet framför allt – spännande jobbutmaningar och skön vardag

Henrik från Degeberga har varit långt hemifrån under sina studier i industriell ekonomi på LTU i Luleå. Nu har han tagit sig söderut igen, och samtidigt tagit det första stora klivet i yrkeskarriären som civilingenjör på TitanX i Mjällby utanför Sölvesborg.

Medarbetare TitanX

Henrik Eklund, SQAD Engineer, TitanX

TitanX är ett globalt företag som tillverkar motorkylningssystem till lastvagnar och bussar. Bolaget har indiska ägare och produktionsanläggningar i flera länder runt om i världen – Sverige, USA, Brasilien, Mexico och Polen – och inköpskontor i Kina och Indien. Tillverkningen av kylsystem har en lång historia i Mjällby och det finns en tydlig lokal anknytning. TitanX är kommunens största privata arbetsgivare.

– SQAD står för Supply Quality Assurance Development och innebär att jag och mina kollegor kvalitetssäkrar material och produkter från underleverantörer, hela vägen från designfasen då vi är med och utvecklar nya produkter i samarbete med R&D. Därefter säkerställer vi att produkten uppfyller alla krav och fungerar i de prototyper som sedan byggs och testas hos oss, berättar Henrik och fortsätter:

– Ett projekt med t ex Volvo Trucks kan pågå i 3–4 år och vårt arbete börjar med att hitta en leverantör som kan ta fram den detalj vi behöver med rätt kvalitet. Vi ser till att detaljerna håller måttet, bland annat genom att kontrollera att all produktdokumentation är korrekt.

Internationellt, familjärt och utvecklande

Henrik trivs i den internationella atmosfären som samtidigt är familjär med fin gemenskap. Han ser fram emot att få resa ut och besöka leverantörer och egna anläggningar runtom i världen för att få en ännu bättre förståelse för verksamheten och branschen.

– Håll ögonen öppna för lediga tjänster på TitanX om du vill ha roligt på jobbet, varierande uppgifteroch bli anförtrodd med ansvar. Det är väldigt utvecklande redan nu och då har vi bara börjat ta oss an utmaningen med elektrifieringen av fordonsbranschen. Och om du vill slippa bilköer, kunna ta dig till en storstad på en timme och ut i världen via Kastrup på mindre än två, är det här verkligen en plats med hög livskvalitet. Särskilt om du gillar att bara ha fem minuter från jobbet till badstranden, avslutar Henrik.


Logotyp TitanX