Techtank rivstartar året med ny styrelse och ett växande industrikluster

Blekinges regionala utvecklingsaktör Techtank, med uppdrag att stärka industrins konkurrenskraft, har i och med bolagsstämman den 25 februari 2022 fått en ny styrelse på plats. Samtidigt växer Techtanks industrikluster och är nu uppe i 50 medlemsföretag som tillsammans har runt 8 500 anställda.

Bild på Göran Johnsson

Göran Johnsson, ordförande Techtank

Den nya styrelsen består precis som tidigare av representanter från det offentliga, industrin och akademin. Göran Johnsson, tidigare Metallordförande, får fortsatt förtroende som styrelsens ordförande.

– De senaste åren har varit både roliga och spännande, inte minst 2021 då vi utvecklat Techtank till ett eget bolag med regionala ägare. Jag är glad att få förtroendet att fortsätta som styrelseordförande året som kommer och ser fram emot att få bidra i Techtanks fortsatta resa, säger Göran Johnsson, som passar på att lovorda valberedningens arbete.

– Sammansättningen av ledamöter kunde inte vara bättre. De bidrar på olika sätt med ett utvecklingsperspektiv grundat i såväl industrins som samhällets behov. Utöver ägarrepresentanter från Region Blekinge och representanter från Blekinge Tekniska Högskola samt RISE är näringslivet representerat av industriföretag i olika storlekar från hela regionen. Vi har också nått vår målsättning om en så jämn könsfördelning som möjligt, något som varit viktigt för oss.

Bidra till utvecklingen av regionens industri

Bild på Jonna Hermansson

Jonna Hermansson, Norje Smidesfabrik

En av de nya ledamöterna som representerar näringslivet, och som även blev vald till vice ordförande på det konstituerande styrelsemötet, är Jonna Hermansson, VD och delägare på Norje Smidesfabrik utanför Sölvesborg. Hon säger så här om sitt nya uppdrag:

– Jag känner mig hedrad av att få ingå i denna styrelse och det ska bli spännande att få bidra med fortsatt utveckling av regionens så viktiga industri.

Ett starkt industrikluster

Techtank driver ett industrikluster som består av medlemsföretag i alla storlekar. I slutet av februari utökades klustret med ytterligare medlemsföretag vilket innebär att klustret numera består av 50 industri- och industrinära tjänsteföretag som tillsammans har runt 8 500 anställda.

– Det är verkligen ett ansenligt antal som tydligt visar hur viktig industrin är för länets utveckling och tillväxt. Vi ser ett stort intresse från industrin att samverka kring viktiga och i många fall avgörande frågor för industrins konkurrenskraft, såsom kompetensförsörjning och infrastruktur. Techtank utgör redan idag ett starkt kluster och ju fler företag som deltar, desto starkare och effektivare blir insatserna som vi kan genomföra för industrins fortsatta utveckling, berättar Ingela Håkansson, VD och klusterledare för Techtank.

Under våren genomförs en rad olika insatser riktade till industrin, inte minst inom hållbarhet och digitalisering.

Foto på Ingela Håkansson

Ingela Håkansson, Techtank

– Närmast i tid erbjuder vi en seminarieserie för alla anställda i industriklustret inom hållbar utveckling och cirkulär ekonomi. Teknikworkshoppar inom bland annat digitala värdekedjor och AI är på gång, behovsstyrda utbildningar i olika relevanta ämnen, nätverksträffar för olika yrkeskategorier och mycket mer som vi kommer att berätta mer om på branschträffar runt om i Blekinge under våren. Håll utkik på vår hemsida för att inte missa något, uppmanar Ingela Håkansson.

Fakta

Techtanks nya styrelse
Göran Johnsson (ordförande)
Jonna Hermansson, Norje Smidesfabrik (vice ordförande)
Jonas Persson, Evomatic
Helena Lönegård, SAAB Kockums
Mikael Vessin, Volvo Cars
Sylvia Johansson, Alfa Laval Technologies
Mats Viberg, Blekinge Tekniska Högskola
Pernilla Walkenström, RISE
Lennarth Förberg, (M) Region Blekinge
Christina Mattisson, (S) Region Blekinge
Robert Lindén, (SD) Region Blekinge

Om Techtank

  • Techtank är ett industrikluster och en regional utvecklingsaktör i Blekinge med uppdrag att stärka industrins konkurrenskraft.
  • Verksamheten riktar sig till industri- och teknikföretag samt industrinära tjänsteföretag, såväl små och medelstora som stora företag.
  • Tillsammans med olika partners driver Techtank projekt och insatser som ger konkret nytta inom områden som exempelvis strategisk kompetensförsörjning, produktionseffektivisering, digitalisering, automation, robotisering, innovation och hållbarhet.
  • Techtank drivs som ett särskilt vinstutdelningsbegränsat aktiebolag (svb) och ägs av Region Blekinge tillsammans med Blekinges fem kommuner Karlshamn, Karlskrona, Olofström, Ronneby och Sölvesborg.
  • Techtank är en del av nätverket IUC Sverige, en nationell resurs för ökad konkurrenskraft i svensk industri.

Mer information

Ingela Håkansson
VD & Klusterledare, Techtank
076-861 27 43

Göran Johnsson
Ordförande, Techtank
070-556 14 95

Jonna Hermansson
VD & Delägare, Norje Smidesfabrik
0456-611 20

Vill du veta mer?

VD & Klusterledare

076-861 27 43

Ingela Håkansson

VD & Klusterledare

Kontaktuppgifter

  • 076-861 27 43

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Industriverken medlem i Techtanks industrikluster

Industriverken AB i Ronneby, med runt 55 anställda, är en fullservicepartner inom plåtpressning med en bred kunskap av att välja…

16 maj, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Förra årets Svenska Leanprisvinnare medverkar på Leankonferens Blekinge

Efter förra årets premiär som drog fulla hus är det nu åter dags för Leankonferens Blekinge som Techtank arrangerar tillsammans…

18 januari, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Dags för lansering av SuPr-nod Syd

SuPr (Sustainable Production) är en nationell nod för hållbar produktion. Techtank i Blekinge och IUC Syd i Skåne utgör tillsammans…

15 januari, 2024 — Lästid 1 min