EBP firar 20 år med fortsatt expansion i sikte

EBP firar 20 år med fortsatt expansion i sikte

EBP i Olofström har i dagarna tillsammans med personal, inbjudna kunder, leverantörer och samarbetspartners firat att det är 20 år sedan företaget startade. Man ser med tillförsikt på framtiden.
– Vi är inne i en mycket intressant utvecklingsfas och har under de senaste åren investerat runt 50 miljoner kronor i företaget, säger styrelseordförande och huvudägare Anders Anderson.

Anders Anderson, som var med och startade företaget när det knoppades av från Volvo 1996, har sett EBP utvecklas rejält under dessa år.
– För 20 år sedan var EBP en renodlad reservdelsfabrik till Volvo. Företaget är nu väldigt mycket större och framför allt har vi många fler kunder ute i Europa, bland annat Audi och Aston Martin för att nämna några.

Investeringar bäddar för ytterligare expansion
EBP drabbades precis som många andra underleverantörer av fordonsindustrin 2008, men efter några kämpiga år expanderar företaget nu ordentligt. Verksamheten går för fullt med närmare 170 anställda som arbetar treskift och helger. EBP är numera en av norra Europas största leverantörer av karossdelar i nischvolymer till fordonsindustrin. Detta har också medfört en hel del investeringar under de senaste tre åren, bland annat i form av en ny press med större pressbord, ny 3D-laserutrusning och en ny mätmaskin, på totalt runt 50 miljoner kronor.
– Investeringarna är helt nödvändiga för att möta våra kunders krav och även öka vår kundbas ytterligare. Även om reservdelsproduktion och eftermarknad fortfarande utgör en stor del av vår verksamhet har vi ökat serieproduktionen till bilmodeller som tillverkas i mindre volymer. Vi satsar också allt mer på produktion åt fler premiumbilmärken och har lyckats bra med att ta hem en hel del nya projekt, berättar Ulrica Larsson, VD och delägare, och visar bland annat huven till den nya Aston Martin DB11 som exempel på det.

Just den brittiska marknaden är något EBP satsar extra mycket på just nu. Tillsammans med andra underleverantörer i teknikklustret Techtank har man under 2016 startat upp ett säljkontor i Coventry för att finnas nära kunderna.
– Vi har skapat ett erkännande i England och glädjande nog har vi fått med oss Olofströms kommun och andra medlemsföretag i Techtank på denna satsning. Vi vet att det finns ett stort intresse för svenska underleverantörer, och märker tydligt att vi blir ännu mer intressanta som kluster då vi tillsammans kan erbjuda hela värdekedjan, berättar Ulrica Larsson, som ser stora möjligheter att öka exporten dit ytterligare.
– För EBPs del är vi mitt inne i en fantastiskt rolig resa med nya investeringar och fortsatt expansion i sikte, avslutar Ulrica Larsson.

KontaktUlrica Larsson, VD samt delägare, EBP
Tel. 073-993 14 11

Anders Andersson, styrelseordförande samt huvudägare, EBP
Tel: 070-880 20 20

Fakta EBP i Olofström AB:

  • Startade som en avknoppning från Volvo 1996, då med drygt 40-tal anställda
  • Har idag runt 170 anställda
  • Omsatte ca 260 miljoner 2015
  • Är en av norra Europas största leverantörer av karossdelar i nischvolymer till fordonsindustrin
  • Erbjuder serieproduktion, reservdelar, logistik samt verktygsframtagning
  • Ägs till 80% av AB Solstugan i Mullsjö som till 100% ägs av Nävrabäcken AB (Anders Andersson). 10% ägs av Ulf Langs Mekaniska AB och 10% av Ulrica Larsson.

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från medlem

Supply Chain Management ett fokusområde för DevPort Syd som är ny medlem i Techtank

Börsnoterade DevPort har en stark bas inom produktutveckling och digitala lösningar inom framförallt fordons- och försvarsindustrin. För att svara upp mot en…

12 mars, 2021 — Lästid 2 min

Aktuellt från medlem

Stororder bäddar för nyrekryteringar på DOT

Ytbehandlingsföretaget DOT i Sölvesborg har nyligen landat den största enskilda ordern i företagets historia. Slutkunden är en aktör inom grön…

15 februari, 2021 — Lästid 4 min

Celsa Recyclings logotyp

Aktuellt från medlem

Celsa Nordic Recycling bidrar till att skrot får nytt liv i Europas mest klimatsmarta armeringsstål

Sedan mars i år är Celsa Nordic Recycling i Olofström ny medlem i Techtank. Företaget, som tidigare hette Holje Trading…

20 maj, 2021 — Lästid 6 min

Aktuellt från medlem | Aktuellt från partner | Aktuellt från Techtank

Goda framtidsutsikter för de som går den nya yrkesutbildningen inom processteknik smart industri

Nyligen kom beskedet att en ny yrkeshögskoleutbildning inom processteknik kommer att starta på Yrkeshögskolan Syd i Olofström till hösten 2021…

16 februari, 2021 — Lästid 4 min