Supply Chain Management ett fokusområde för DevPort Syd som är ny medlem i Techtank

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Börsnoterade DevPort har en stark bas inom produktutveckling och digitala lösningar inom framförallt fordons- och försvarsindustrin. För att svara upp mot en ökad efterfrågan inom supply chain management etablerar nu DevPort dotterbolaget DevPort Syd i Sydsverige.

– DevPort har tillväxtplaner i södra Sverige med fokus på Halland, Skåne och Blekinge. Medlemskapet i Techtank kommer hjälpa oss i etableringen och förkorta startsträckan. Vi har ramavtal med några av Sveriges största industriföretag vilket hjälper oss i vår expansion men vi behöver också ett bredare nätverk i regionen, säger Magnus Ericsson, som tillsammans med Sashe Lord och Martin Lagesson står bakom DevPort Syd.

Alla tre har mångårig erfarenhet inom ledarskap, men med olika bakgrund och kompetenser. Magnus Ericsson har erfarenhet som verksamhetsansvarig, konsult och anställd inom supply chain management i stora och medelstora bolag. Sashe Lord har en gedigen erfarenhet av att leda förändrings- och förbättringsprocesser i produktionsmiljö inom livsmedels- och läkemedelsindustri främst. Och Martin Lagesson är specialist på inköp- och produktionsplanering med flera ledande roller i stora internationella organisationer och där ett specialistområde är affärssystem med fokus på SAP.

Magnus Ericsson tror att DevPort har mycket att erbjuda andra medlemsföretag i Techtank kring bl.a. utbildningar och tjänster inom affärsområdet Produktionsutveckling och Supply Chain Management.

– I DevPorts portfölj finns även affärsområdena Digitala lösningar och Produktutveckling. Med tanke på DevPorts storlek finns möjlighet att nyttja kompetenser och tjänster inom hela koncernen.

Potentiella kunder är tillverkande företag och företag med stora varuflöden som ska hanteras i lager och där finns e-handelsbolag representerade. Effektiviseringar av produktion och varuflöden är kärnområdet. Devport Syd arbetar med en uttalad metodik för att genomföra förändringar. I centrum står medarbetare och företagskulturen. Syftet med processen är att utveckla organisationer med fokus på systematiska förbättringar som är hållbara över tid, till exempel minskad kapitalbindning i råvaru- och komponentlager, reduktion av ledtider till kund eller av ledtider från leverantör och färre sjukskrivningar och minskade övertidstimmar.

Läs mer på DevPorts hemsida >>


På bilden ovan ses från vänster till höger: Sashe Lord, Magnus Ericsson och Martin Lagesson.
Foto: Marcus Petersson

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share This