Eget behov blev ny produkt på Tre D Mekaniska

Eget behov blev ny produkt på Tre D Mekaniska

Från att fokus till stor del legat på legotillverkning satsar nu Techtanks medlemsföretag Tre D Mekaniska i Vilshult mer och mer på att utveckla och förädla produkter och har många spännande projekt på gång framöver.
– Vi tror att detta är ett framgångsrecept för Tre D Mekaniska, och strävar alltmer efter att ha egna produkter samt att förädla produkter. Genom att vara med så tidigt som möjligt i olika kundprojekt kan vi påverka resultatet. Det kan till exempel innebära att vi hjälper kunden att få en bättre och mer prisvärd produkt genom att få ner vikten, berättar VD Olle Haglund.

Fällbar ryggpall
Till hösten är det dags att lansera en egen produkt på marknaden. Vi träffar Jan Johansson som jobbat med produktionsteknik på Tre D Mekaniska de senaste sex åren och som beskrivs som en riktig uppfinnare. Vad är det då han uppfunnit?
– Det handlar om en lastpall med rygg som är fällbar. Att vi började utveckla den kom från ett eget behov av en lastpall som kan frakta skrymmande större sjok men som tar liten plats när den är tom, och det får man nu i och med att man kan fälla ryggen. Hopfälld är den bara 27 cm hög och man kan dessutom stapla 15-20 pallar på varandra för att spara plats.

En fällbara lastpallen har Tre D Mekaniska använt själva under ett par år. När några av deras kunder blev intresserade av att köpa den insåg man att det fanns en större marknad för denna typ av pall. Efter ytterligare produktionsanpassning och tester utförda av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut är man nu redo att få ut den brett på marknaden.
– Efter testerna har vi optimerat pallen ytterligare och även fått ner vikten en del utan att förlora styrkan på pallen, berättar Jan.

Lansering i höst
Några kunder, bland annat Getinge, har använt lastpallen ett bra tag redan och man har även kunnat läsa om produkten i tidningen Uppfinnaren. Till hösten är det dags att lansera den fällbara lastpallen på allvar då den kommer att synas i olika säljmaterial. Målgruppen är bred.
– Egentligen har alla som fraktar någon typ av skivor som ska stå upp eller annat skrymmande gods nytta av denna lastpall. För att ge några exempel så passar den för fönstertillverkare och solcellstillverkare som idag ofta fraktar fönster samt solceller på liknande pallar men som inte är hopfällbara.

Fakta Fällbar ryggpall

  • Stapelmått: 1200x800x180. I öppet läge 1500 hög.
  • Testad av: SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.
  • Beroende på placering och fördelning kan den lasta upp till 800kg.
  • Idealisk för alla transporter av produkter som skall transporteras på högkant.
  • Teknisk beskrivning av rekommenderad fördelning och transportering kan beställas från

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från medlem

Stororder bäddar för nyrekryteringar på DOT

Ytbehandlingsföretaget DOT i Sölvesborg har nyligen landat den största enskilda ordern i företagets historia. Slutkunden är en aktör inom grön…

15 februari, 2021 — Lästid 4 min

Aktuellt från medlem | Aktuellt från partner | Aktuellt från Techtank

Goda framtidsutsikter för de som går den nya yrkesutbildningen inom processteknik smart industri

Nyligen kom beskedet att en ny yrkeshögskoleutbildning inom processteknik kommer att starta på Yrkeshögskolan Syd i Olofström till hösten 2021…

16 februari, 2021 — Lästid 4 min

Aktuellt från medlem

Supply Chain Management ett fokusområde för DevPort Syd som är ny medlem i Techtank

Börsnoterade DevPort har en stark bas inom produktutveckling och digitala lösningar inom framförallt fordons- och försvarsindustrin. För att svara upp mot en…

12 mars, 2021 — Lästid 2 min

Celsa Recyclings logotyp

Aktuellt från medlem

Celsa Nordic Recycling bidrar till att skrot får nytt liv i Europas mest klimatsmarta armeringsstål

Sedan mars i år är Celsa Nordic Recycling i Olofström ny medlem i Techtank. Företaget, som tidigare hette Holje Trading…

20 maj, 2021 — Lästid 6 min