Saab Kockums ansluter till Techtank

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vid Techtanks styrelsemöte i december 2020 hälsades Saab Kockums välkommen som ny medlem.
– För oss är det och har det alltid varit av stor vikt att ha ett samarbete enligt triple helix; industri, myndigheter och akademi. Nu när Techtank går mot ett mer regionalt arbete känns det helt naturligt för oss att bli medlemmar. Vi ser fram emot att med övriga medlemmar tillsammans arbeta för att stärka vår konkurrenskraft i Blekinge, säger Helena Lönegård, platschef för Saab i Karlskrona.

Från Techtanks sida ser man väldigt positivt på att få ytterligare en stark spelare med i industriklustret:

– Vi är oerhört glada att Saab Kockums också valt att bli medlemmar i Techtank och vi ser fram emot att få starta upp samarbetet. Vi kan i och med detta konstatera att nio av de tolv största industriföretagen i Blekinge är medlemmar i Techtank, säger Ingela Håkansson, klusterledare för Techtank.


 

Saab är en världsledande leverantör av produkter och tjänster för såväl militär som civil säkerhet. Saab har via Kockums en mer än 300-årig historia i Blekinge. Här utvecklar, bygger och underhåller man navala system i form av fartyg, ubåtar och teknologier för marina styrkor över hela världen. Saabs affärsområde Kockums har ca 1500 anställda som drivs av en stark tradition av kompetens och samhörighet. I Karlskrona finns även flertalet av Saabs andra affärsområden representerade och sammantaget är man ca 1000 medarbetare inne på varvsområdet.

www.saab.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share This