Safeman investerar i nya maskiner för 10 miljoner

Safeman investerar i nya maskiner för 10 miljoner

Det handlar om två nya maskiner, en CNC-fräs som kommer på plats i december och en vacuumformare som installeras i februari.
— Investeringarna gör vi för att kunna möta framtiden med den senaste tekniken. På så sätt kan vi öka leveransen ytterligare till både befintliga och nya kunder. Vi tror på framtiden, säger Stephan Bengtsson, VD och ägare på Safeman, under intervjun.

Maskinerna är större än de nuvarande med modern teknik och nya funktioner som bidrar till en säkrare produktion. Till exempel har CNC-fräsen en verktygsrevolver som gör att man kan ha 12 olika verktyg laddade i den.
— Man kan sammanfatta det hela med att vi kan göra lite mer, lite snabbare och lite bättre med den nya utrustningen.

Utbildningssatsning på medarbetare

Intrimning av maskinerna och utbildning för personalen kommer att genomföras i samband med att utrustningen kommer på plats.
— Vi fortsätter även med ytterligare utbildningar för våra medarbetare, inte minst genom Produktionslyftet. Genom det har bland annat alla medarbetare gått Leanspelet.

Safeman har kommit halvvägs i Produktionslyftet*, och på företaget ser man redan resultat i form av bättre siffror, högre effektivitet och ökad leveransprecision.
— Det har gått över förväntan, satsningen är värd varenda krona. Utöver ökad lönsamhet märker vi en ökad motivation hos våra medarbetare då Produktionslyftet involverar alla och skapar ett större engagemang på jobbet. Det är plus hela vägen helt enkelt.

Mycket i pipeline

Ett av de större jobben som pågår på Safeman just nu är den fortsatta tillverkningen av komponenter till flyktinghus i lättvikt där arbetet rullar på som förväntat.
— Det känns väldigt roligt. Vi har också helt nyligen skrivit på ett nytt kontrakt avseende Prefence, utrustning och tillbehör till transportbilar, som ger bra volymer för tre år framåt. Sedan har vi också mycket fokus på vår produkt Safewater och fabriken i Rwanda. Det är mycket i pipeline just nu, avslutar Stephan Bengtsson.


* Produktionslyftet är ett omfattande nationellt program som initierades av Teknikföretagen och IF Metall 2006. Syftet är att höja produktivitet, konkurrenskraft och utvecklingsförmåga i svensk industri och därigenom stärka förutsättningarna för lönsam produktion i Sverige. Produktionslyftet tillämpar väl utprovad process som har utvecklats sedan 2007 och ständigt förbättras. Processen bygger på principer som kopplar till Lean men tar utgångspunkt i de utmaningar och ambitioner som är viktigast i det enskilda företaget. En förutsättning för framgång är också en beredskap till omprövning och eget hårt arbete i respektive företag. https://www.produktionslyftet.se/

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från medlem

Supply Chain Management ett fokusområde för DevPort Syd som är ny medlem i Techtank

Börsnoterade DevPort har en stark bas inom produktutveckling och digitala lösningar inom framförallt fordons- och försvarsindustrin. För att svara upp mot en…

12 mars, 2021 — Lästid 2 min

Aktuellt från medlem | Aktuellt från partner | Aktuellt från Techtank

Goda framtidsutsikter för de som går den nya yrkesutbildningen inom processteknik smart industri

Nyligen kom beskedet att en ny yrkeshögskoleutbildning inom processteknik kommer att starta på Yrkeshögskolan Syd i Olofström till hösten 2021…

16 februari, 2021 — Lästid 4 min

Celsa Recyclings logotyp

Aktuellt från medlem

Celsa Nordic Recycling bidrar till att skrot får nytt liv i Europas mest klimatsmarta armeringsstål

Sedan mars i år är Celsa Nordic Recycling i Olofström ny medlem i Techtank. Företaget, som tidigare hette Holje Trading…

20 maj, 2021 — Lästid 6 min

Aktuellt från medlem

Stororder bäddar för nyrekryteringar på DOT

Ytbehandlingsföretaget DOT i Sölvesborg har nyligen landat den största enskilda ordern i företagets historia. Slutkunden är en aktör inom grön…

15 februari, 2021 — Lästid 4 min