Safeman öppnar fabrik i Rwanda

Safeman öppnar fabrik i Rwanda

Safeman AB expanderar och öppnar fabrik i Rwanda för att montera sin nya produkt Safewater samt öppna upp en sömnadsfabrik för den afrikanska marknaden. En 40-fots container har nyligen lämnat Olofström och Sverige för slutdestination Rwanda – en resa på drygt 11 000 kilometer. I containern finns förutom maskiner och material också nära 1 ton textilier, leksaker och skor som samlats in av företagets medarbetare och som kommer att delas ut på landsbygden till behövande familjer.

– Efter hårt arbete och mycket planering känns det verkligen bra när vi nu har skeppat iväg containern. Vår fabrikschef, Beatrice Vinberg, är redan på plats i Rwanda och förbereder för containerns ankomst i slutet av mars. Då kommer även fem av våra medarbetare att åka ner för att hjälpa till med uppbyggnad av verksamheten och utbilda sina nya kollegor, berättar Stephan Bengtsson, VD och ägare på Safeman.

Stort intresse från flera länder i Afrika

Efter två år av ihärdigt arbete är alltså Safeman AB framme vid en milstolpe i och med etablerandet av Safeman Rwanda Ltd. Safeman hyr en fabrik på 500 kvadratmeter i huvudstaden Kigali, som initialt kommer att ha ett tiotal medarbetare.

I den nya fabriken kommer Safeman bland annat att bedriva montering av vattenreningsutrustningen Safewater. Med solen som energikälla och den senaste tekniken kan fler få tillgång till rent dricksvatten genom Safewater, som är konstruerad för installation nära en vattenkälla, till exempel en brunn eller en regnvattenbehållare.

– Intresset för Safewater är stort från flera länder i Afrika med Rwanda som sammanhållande fabrik, berättar Stephan Bengtsson, och förklarar valet av Rwanda för denna etablering:

– Rwanda är politiskt stabilt, har nolltolerans mot korruption och en positiv ekonomisk utveckling, vilket har varit viktiga delar i investeringsbeslutet.

Sömnadsfabrik sluter cirkeln

I fabriken i Kigali kommer Safeman även att bedriva sömnad av hem- och kontorstextilier för försäljning på den lokala marknaden.

– Eftersom Safeman en gång i tiden, närmare bestämt 1939 i Jämshög, började som sömnadsfabrik för personlig skyddsutrustning känns det extra roligt att vi även startar en avdelning för sömnad när vi nu startar upp i Rwanda, avslutar Stephan Bengtsson.


På bilden syns Safemans medarbetare framför den 40 fot långa containern som beräknas komma fram till Kigali i Rwanda den 27 mars.

MER INFORMATION
För mer information går det bra att kontakta:
Stephan Bengtsson, VD/Ägare
Telefon: 0454 970 09
Mobil: 0703 17 16 06
E-post:

OM SAFEMAN
Safeman startade år 1939 som en tillverkare av personlig skyddsutrustning. Företaget var därefter i många år främst inriktat på produktion av inredningsdetaljer till fordonsindustrin. I dag omfattar företagets verksamhet allt från skräddarsydda detaljer till större volymenheter och färdigmonterade produkter till hela industrin. Det kan handla om exempelvis utrustning till bilar, tåg och handikapphjälpmedel. Safeman utvecklar och framställer även produkter under egna varumärken, såsom Prefence och Safewater. Läs mer om Safeman på: www.safeman.se.

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från medlem | Aktuellt från partner | Aktuellt från Techtank

Goda framtidsutsikter för de som går den nya yrkesutbildningen inom processteknik smart industri

Nyligen kom beskedet att en ny yrkeshögskoleutbildning inom processteknik kommer att starta på Yrkeshögskolan Syd i Olofström till hösten 2021…

16 februari, 2021 — Lästid 4 min

Celsa Recyclings logotyp

Aktuellt från medlem

Celsa Nordic Recycling bidrar till att skrot får nytt liv i Europas mest klimatsmarta armeringsstål

Sedan mars i år är Celsa Nordic Recycling i Olofström ny medlem i Techtank. Företaget, som tidigare hette Holje Trading…

20 maj, 2021 — Lästid 6 min

Aktuellt från medlem

Stororder bäddar för nyrekryteringar på DOT

Ytbehandlingsföretaget DOT i Sölvesborg har nyligen landat den största enskilda ordern i företagets historia. Slutkunden är en aktör inom grön…

15 februari, 2021 — Lästid 4 min

Aktuellt från medlem

Supply Chain Management ett fokusområde för DevPort Syd som är ny medlem i Techtank

Börsnoterade DevPort har en stark bas inom produktutveckling och digitala lösningar inom framförallt fordons- och försvarsindustrin. För att svara upp mot en…

12 mars, 2021 — Lästid 2 min