Satsningen mot Storbritannien ger resultat

Satsningen mot Storbritannien ger resultat

PE, Projektengagemang, är ett av de företag som deltar i Techtanks satsning mot den brittiska marknaden som nu börjar se resultat av sitt arbete där.

– Vi har arbetat både på egen hand och via Techtanks säljkontor i Coventry för att få uppdrag i England, och det har gått väldigt bra. Vi är nu fått beställning på vårt andra och tredje projekt från den brittiska bilindustrin – det första är redan avslutat, berättar Ted Östergaard, kontorsansvarig på PE i Olofström.

Sammansättningsutrustning till brittiska biltillverkare
Samtliga uppdrag bygger på att utveckla sammansättningsutrustning till brittiska biltillverkare. I de senaste uppdragen arbetar PE tillsammans med CAD CAM Automotive i Coventry, en av de större underleverantörerna inom fordonsindustrin i Storbritannien. Arbetet är redan i full gång  på PEs kontor i Olofström och Karlskrona, och Ted berättar att många av kontakterna sköts via Skype.

– Det är väldigt smidigt. Idag kan vi i princip arbeta med kunder över hela världen, även om vi sitter i Olofström eller på annan ort.

– Att samarbeta med CAD CAM känns väldigt positivt, det är ett företag med mycket gott renommé och vi ser att detta kan ge ytterligare ringar på vattnet vad gäller framtida uppdrag.


På bilden ses Ted Östergaard, kontorsansvarig på PE i Olofström, samt Tomas Wild, regionansvarig Syd för PE Industri & Energi, från ett av Techtanks säljevent i Storbritannien hösten 2016 (Jaguar Street).

Dela via

Relaterade nyheter
Celsa Recyclings logotyp

Aktuellt från medlem

Celsa Nordic Recycling bidrar till att skrot får nytt liv i Europas mest klimatsmarta armeringsstål

Sedan mars i år är Celsa Nordic Recycling i Olofström ny medlem i Techtank. Företaget, som tidigare hette Holje Trading…

20 maj, 2021 — Lästid 6 min

Aktuellt från medlem

Supply Chain Management ett fokusområde för DevPort Syd som är ny medlem i Techtank

Börsnoterade DevPort har en stark bas inom produktutveckling och digitala lösningar inom framförallt fordons- och försvarsindustrin. För att svara upp mot en…

12 mars, 2021 — Lästid 2 min

Aktuellt från medlem

Stororder bäddar för nyrekryteringar på DOT

Ytbehandlingsföretaget DOT i Sölvesborg har nyligen landat den största enskilda ordern i företagets historia. Slutkunden är en aktör inom grön…

15 februari, 2021 — Lästid 4 min

Aktuellt från medlem | Aktuellt från partner | Aktuellt från Techtank

Goda framtidsutsikter för de som går den nya yrkesutbildningen inom processteknik smart industri

Nyligen kom beskedet att en ny yrkeshögskoleutbildning inom processteknik kommer att starta på Yrkeshögskolan Syd i Olofström till hösten 2021…

16 februari, 2021 — Lästid 4 min