Stort intresse för Safeman i Rwanda

Stort intresse för Safeman i Rwanda

Nyligen deltog Safeman som enda nordiska utställare på årets internationella Trade Expo i Kigali, Rwanda. På invigningen var Safeman 1 av 4 utställare som besöktes av Rwandas premiärminister m.fl. ministrar.

International Trade Expo, i Kigali, Rwanda pågick 27 juli till 15 augusti och besöktes av ca 400 000 personer från hela Afrika. Totalt deltog över 300 utställare från Afrika, Asien och några få från Europa. Safeman AB, med huvudkontor i Olofström, och sedan i år även med fabrik i Rwanda, var den enda utställaren från Sverige och Norden.

Premiärminister besökte Safemans monter

Safemans monter lockade till sig ett stort antal besökare under hela mässan. På invigningen var Safeman dessutom 1 av endast 4 utställare som besöktes av Rwandas premiärminister m.fl. ministrar.

– Det märks att intresset för oss är stort. Inte minst tack vare vår vattenrening som är helt unik, och som gav många intressanta förfrågningar redan första dagen, berättar Stephan Bengtsson, Safemans VD och ägare, som tillägger att det inte bara var vattenreningen som besökare ville veta mer om:

– Vår lilla sidoverksamhet med att klä om soffor och sömnad av inredningstextilier har skapat frågor och intresse långt mer än jag förväntade. Vi kommer under hösten troligen behöva ta in fler medarbetare.

Nu i september är det den stora namngivningsdagen, då årets nyfödda gorillaungar får sina namn. En festlighet som besöks av mer än 100 000 människor, från hela världen, med Rwandas president som hedersgäst.

– Safeman är där och genom vår vattenrening kan vi erbjuda rent dricksvatten och bespara den känsliga naturen i Nationalparken ett antal slängda PET-flaskor, avslutar Stephan Bengtsson.

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från medlem

Supply Chain Management ett fokusområde för DevPort Syd som är ny medlem i Techtank

Börsnoterade DevPort har en stark bas inom produktutveckling och digitala lösningar inom framförallt fordons- och försvarsindustrin. För att svara upp mot en…

12 mars, 2021 — Lästid 2 min

Celsa Recyclings logotyp

Aktuellt från medlem

Celsa Nordic Recycling bidrar till att skrot får nytt liv i Europas mest klimatsmarta armeringsstål

Sedan mars i år är Celsa Nordic Recycling i Olofström ny medlem i Techtank. Företaget, som tidigare hette Holje Trading…

20 maj, 2021 — Lästid 6 min

Aktuellt från medlem

Stororder bäddar för nyrekryteringar på DOT

Ytbehandlingsföretaget DOT i Sölvesborg har nyligen landat den största enskilda ordern i företagets historia. Slutkunden är en aktör inom grön…

15 februari, 2021 — Lästid 4 min

Aktuellt från medlem | Aktuellt från partner | Aktuellt från Techtank

Goda framtidsutsikter för de som går den nya yrkesutbildningen inom processteknik smart industri

Nyligen kom beskedet att en ny yrkeshögskoleutbildning inom processteknik kommer att starta på Yrkeshögskolan Syd i Olofström till hösten 2021…

16 februari, 2021 — Lästid 4 min