Tre D Mekaniska och BTH samarbetar i olika studentprojekt

Tre D Mekaniska och BTH samarbetar i olika studentprojekt

Examensarbeten, studentprojekt och studiebesök är aktiviteter som nu håller på att planeras för fullt mellan Tre D Mekaniska och Blekinge Tekniska Högskola under innevarande läsår.

– Vi ser framemot att inleda detta samarbete med BTH. Det ger oss ett bra tillfälle att visa upp Tre D Mekaniska som en potentiell framtida arbetsgivare och bli mer attraktiva för högskolestudenter, berättar Olle Haglund, VD på Tre D Mekaniska i Vilshult.

Tre D Mekaniska har bara ett fåtal anställda med högskoleutbildning i bagaget, och ser det som positivt att få in fler, inte minst inom områdena produkt- och processutveckling.

– Sistaårsstudenterna på BTH håller som bäst på att leta potentiella värdföretag för sina examensarbeten under vårterminen 2018, och förhoppningen är att något av dem utförs i samarbete med Tre D Mekaniska, berättar Markus Wejletorp, universitetsadjunkt i maskinteknik på BTH.

Konkreta exempel från industrin i undervisningen

Ytterligare en aktivitet som planeras mellan Tre D Mekaniska och BTH är studiebesök för förstaårsstudenterna på civilingenjörs- och högskoleingenjörsutbildningen i maskinteknik samt tredjeårsstudenterna på civilingenjörsutbildningen i industriell ekonomi under vårterminen.

– Studiebesök är alltid bra, det ökar förståelsen för hur det går till i tillverkningsindustrin. Det är viktigt med verklighetsförankring, och kan också ge nya kontakter med studenter för framtida projekt, menar Jan Johansson, som arbetar med produktionsteknik på Tre D Mekaniska.

Jan Johansson är också den som uppfunnit den lastpall med fällbar rygg som kommer att ingå som ett konkret exempel i kursen Datorstöd för ingenjörsarbete där studenterna skaffar sig kunskaper om datorbaserade system för konstruktionsarbete och produktutveckling.

– Studenterna kommer att få ritningar på lastpallen och sedan modellera upp den i CAD/CAM. Vi kommer även att 3D-printa en modell av pallen. Det är viktigt att arbeta nära industrin i forskning, projekt och kurser och vi är mycket glada över att Tre D Mekaniska vill vara med i detta studentprojekt, avslutar Markus Wejletorp.

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från medlem | Aktuellt från partner | Aktuellt från Techtank

Goda framtidsutsikter för de som går den nya yrkesutbildningen inom processteknik smart industri

Nyligen kom beskedet att en ny yrkeshögskoleutbildning inom processteknik kommer att starta på Yrkeshögskolan Syd i Olofström till hösten 2021…

16 februari, 2021 — Lästid 4 min

Aktuellt från medlem

Supply Chain Management ett fokusområde för DevPort Syd som är ny medlem i Techtank

Börsnoterade DevPort har en stark bas inom produktutveckling och digitala lösningar inom framförallt fordons- och försvarsindustrin. För att svara upp mot en…

12 mars, 2021 — Lästid 2 min

Celsa Recyclings logotyp

Aktuellt från medlem

Celsa Nordic Recycling bidrar till att skrot får nytt liv i Europas mest klimatsmarta armeringsstål

Sedan mars i år är Celsa Nordic Recycling i Olofström ny medlem i Techtank. Företaget, som tidigare hette Holje Trading…

20 maj, 2021 — Lästid 6 min

Aktuellt från medlem

Stororder bäddar för nyrekryteringar på DOT

Ytbehandlingsföretaget DOT i Sölvesborg har nyligen landat den största enskilda ordern i företagets historia. Slutkunden är en aktör inom grön…

15 februari, 2021 — Lästid 4 min