Volvo Personvagnar gör upp om Teknikcollege stora samverkanspris

Volvo Personvagnar gör upp om Teknikcollege stora samverkanspris

Av 53 nominerade företag har styrelsen för Teknikcollege Sverige utsett åtta finalister. En av finalisterna är Volvo Personvagnar i Olofström. I och med firandet av Teknikcollege 10 år vill vi lyfta företagens roll inom Teknikcollege och kommer därför att dela ut Teknikcollege stora samverkanspris för företag.
– Kompetensförsörjning är en av de viktigaste frågorna för svensk industri i framtiden. Därför vill vi med samverkanspriset lyfta alla de företag som dagligen arbetar aktivt och visar ett starkt engagemang för den här frågan. Vi är glada över det faktum att hela 3000 samverkansföretag inom Teknikcollege gemensamt står för ett fantastiskt engagemang, förklarar Anders Ferbe, förbundsordförande IF Metall ordförande och Klas Wåhlberg, vd Teknikföretagen och vice ordförande Riksföreningen Teknikcollege Sverige.

Håkan Ljungbeck, Director Quality & Plant Launch, Volvo Personvagnar och regional styrgruppsordförande Teknikcollege Sydost kände sig både glad och stolt när han nåddes av nyheten.
– Det känns oerhört hedrande att få vara med som finalist. Roligt att vårt arbete och engagemang uppmärksammas nationellt. För Volvo Personvagnar är det oerhört viktigt att samverka kring dessa frågor eftersom vi står utmaningen med stora pensionsavgångar samtidigt som vi är inne i en expansiv period. Vi har konstaterat att vi inte klarar av att hantera utmaningen på egen hand. Därför blir samverkan med andra skolor och företag inom ramen för Teknikcollege otroligt viktigt.

Volvo Personvagnar i Olofström har länge samverkat inom Teknikcollege Sydost och resultatet av denna samverkan är positivt.
– Vi tar varje termin in elever på praktik och med vår stundande expansion har vi även anställt många elever efter examen. Kontakten med skolan har med andra ord varit värdefull för oss. Vi har också arbetat bra mot media här i regionen, allt för att visa upp rätt bild av oss själva och vad vår verksamhet erbjuder. Vi nämner Teknikcollege så fort vi kan, i alla sammanhang, förklarar Håkan.

Vinnarna kommer att koras i samband med Teknikcollege Jubileumskonferens den 16 november i Örebro.

Nominering
Volvo Personvagnar i Olofström har varit drivande genom certifieringsfasen, implementeringsfasen samt inte minst under arbetet med att kvalitetssäkra utbildningarna. Deras engagemang i kvalitetsarbetet inom Teknikcollege har även använts av andra regioner, exempelvis genom den självgranskningsmall som de skapat. Volvo Personvagnar har genom samverkan inom Teknikcollege bland annat ett stort engagemang i aktiviteter som Tekniksommar, Möjligheternas värld, Teknikmässor och DELTA Blekinge. Man har dessutom alltid ställt upp med APL platser och studiebesök. Dessutom erbjuder de ferietjänster och flexpoolsarbete. Under den senaste tiden har de även möjliggjort för visstids- och tillsvidareanställningar för ungdomar med examen från Teknikcollegecertifierade utbildningar.

Vad är Teknikcollege?
Arbetsgivar- och arbetstagarorganisationerna inom Industrirådet* initierade konceptet Teknikcollege 2004 och tog därmed en aktiv roll i att förändra situationen inom industriellt inriktad utbildning. Syftet är att öka status och kvalité på industrirelevanta utbildningar och att skapa en matchning mellan utbildning och arbetsliv.

* Industrirådet omfattar ledande arbetstagar- och arbetsgivarorganisationer inom svensk industri och därmed omfattas också ca 700 000 anställda inom industrins olika branscher.

Kontakt:  
Fredrik Gummesson, Regional processledare Teknikcollege Sydost

+46 733–576113
Håkan Ljungbeck, Director Quality & Plant Launch, Volvo Personvagnar och regional styrgruppsordförande Teknikcollege Sydost

T +46-454-264801 M +46-709-694477

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från medlem

Supply Chain Management ett fokusområde för DevPort Syd som är ny medlem i Techtank

Börsnoterade DevPort har en stark bas inom produktutveckling och digitala lösningar inom framförallt fordons- och försvarsindustrin. För att svara upp mot en…

12 mars, 2021 — Lästid 2 min

Celsa Recyclings logotyp

Aktuellt från medlem

Celsa Nordic Recycling bidrar till att skrot får nytt liv i Europas mest klimatsmarta armeringsstål

Sedan mars i år är Celsa Nordic Recycling i Olofström ny medlem i Techtank. Företaget, som tidigare hette Holje Trading…

20 maj, 2021 — Lästid 6 min

Aktuellt från medlem

Stororder bäddar för nyrekryteringar på DOT

Ytbehandlingsföretaget DOT i Sölvesborg har nyligen landat den största enskilda ordern i företagets historia. Slutkunden är en aktör inom grön…

15 februari, 2021 — Lästid 4 min

Aktuellt från medlem | Aktuellt från partner | Aktuellt från Techtank

Goda framtidsutsikter för de som går den nya yrkesutbildningen inom processteknik smart industri

Nyligen kom beskedet att en ny yrkeshögskoleutbildning inom processteknik kommer att starta på Yrkeshögskolan Syd i Olofström till hösten 2021…

16 februari, 2021 — Lästid 4 min