YTAB inne i en rejäl expansionsfas

YTAB inne i en rejäl expansionsfas

I januari i år hade Ytab 28 anställda. Nu, fyra månader senare, har personalstyrkan ökat till 46 och fler behövs i takt med att nya ordrar rullar in.
– Det ser väldigt positivt ut för företaget, vi kommer att mer än dubbla omsättningen i år, berättar VD Mats Karlsson.

Anledningen till denna rejäla expansionsfas är alla nya projekt och ordar, både från gamla och nya kunder, som kommit in under den senaste tiden.

– De nya jobben har kommit in successivt, och nu i början på året blev det en riktig ketchupeffekt när flera av våra kunder ökade samtidigt. Ett exempel är Plastal som lagt en stor order som gäller leverans av plastartikel och lackering till V90 XC, berättar Malin Sahlsten, produktionschef på Ytab.

Mats lägger till att även Scania ökat sina beställningar mycket:

– Vi har tagit över en hel del från befintlig produktion av hyttkulörer, bland annat instegsplåtar och handtag, som kommer att rulla på under en tid framöver. Det gäller detaljer både till utgående och framtida modeller, där det handlar om lackering på alla exteriöra plastartiklar på hytter, något vi gör i samarbete med Scanias egen lackering.

Andra nya projekt som kommit in är exempelvis lackering av mittkonsol i kolfiber till Audi TT RS. Men det är inte bara från fordonskunder som orderingången ökar. Flera projekt inom Medical har kommit in, bland annat gällande en apparat till Siemens som är till för att testa hörapparater.

I och med denna expansion söker Ytab mer personal hela tiden. Behovet är så pass stort att Arbetsförmedlingen dedikerat en arbetsförmedlare att jobba på att hitta personal.

– I första hand söker vi lackerare, men vi har även behov av till exempel truckförare och logistikfolk, avslutar Mats.

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från medlem | Aktuellt från partner | Aktuellt från Techtank

Goda framtidsutsikter för de som går den nya yrkesutbildningen inom processteknik smart industri

Nyligen kom beskedet att en ny yrkeshögskoleutbildning inom processteknik kommer att starta på Yrkeshögskolan Syd i Olofström till hösten 2021…

16 februari, 2021 — Lästid 4 min

Celsa Recyclings logotyp

Aktuellt från medlem

Celsa Nordic Recycling bidrar till att skrot får nytt liv i Europas mest klimatsmarta armeringsstål

Sedan mars i år är Celsa Nordic Recycling i Olofström ny medlem i Techtank. Företaget, som tidigare hette Holje Trading…

20 maj, 2021 — Lästid 6 min

Aktuellt från medlem

Supply Chain Management ett fokusområde för DevPort Syd som är ny medlem i Techtank

Börsnoterade DevPort har en stark bas inom produktutveckling och digitala lösningar inom framförallt fordons- och försvarsindustrin. För att svara upp mot en…

12 mars, 2021 — Lästid 2 min

Aktuellt från medlem

Stororder bäddar för nyrekryteringar på DOT

Ytbehandlingsföretaget DOT i Sölvesborg har nyligen landat den största enskilda ordern i företagets historia. Slutkunden är en aktör inom grön…

15 februari, 2021 — Lästid 4 min